Hersenwerk voor paarden

hersenwerk voor paardenHersenwerk is zoveel meer dan een spelletje!
Bij het inzetten van Hersenwerk worden alle zintuigen van het paard gestimuleerd door de afwisselende materialen. Dit in combinatie met de complexe activiteiten in eigen tempo en op zijn eigen manier, maakt dat het paard kan ontspannen. Hij raakt in zijn element, kan spanning loslaten en kan na een Hersenwerk sessie ook echt rust vinden.

Daarnaast geeft het paard een schat aan informatie over zichzelf vrij. Als een paard ontdekt en zoekt zie je hoe hij beweegt, concentreert, hulp vraagt, vermoeidheidssignalen afgeeft en voorkeuren heeft voor materiaal en voer.

Ook voor deskundigen levert het inzetten van Hersenwerk in de praktijk een meerwaarde op. Zowel in het begeleiden van mens en paard, inzicht in het fysieke van het paard én gedragsmatig biedt Hersenwerk handvatten en ondersteuning.

De meerwaarde van Hersenwerk wordt versterkt door de manier waarop het wordt aangeboden aan het paard. Hersenwerk staat in teken van verbinding van mens en paard, waarbij inzicht, respect en welzijn belangrijke pijlers zijn.

Hersenwerk kan door al deze punten veel toevoegen aan de revalidatie van het paard, we vertellen hier graag meer over op tijdens de conferentie!