Les clickertraining

Kennismakingsles

Hoe kun je het beste uitvinden of clickertraining iets is voor jou en je paard? Door een privéles bij jullie op stal!

Tijdens je eerste les neem ik alle tijd voor een plezierige kennismaking met jou en je paard. Als clickertraining nieuw voor jullie is, heb je na het volgen van je eerste les geleerd hoe je de targetstick en clicker inzet om je paard een oefening aan te leren. Aan het einde van de les kijken we al naar de volgende stap, welke oefeningen zijn voor jou en je paard passend om mee te gaan werken?

Wat is het leukste van je eerste les clickertraining? Om te zien hoe je paard ontdekt dat hij zelf keuzes kan maken in zijn leerproces! Wanneer je ziet aan zijn gezichtsuitdrukking dat hij hard aan het nadenken is wat het goede antwoord nu is. Dichter naar de beloningstas toe, of toch naar die targetstick?

Kennismakingsles boeken

Ben je al even bezig met clickertraining?

Wil je niets liever dan de beste clickertrainer worden voor je paard? Regelmatige les in het werken met positieve bekrachtiging geeft een boost aan de samenwerking tussen jou en je paard! Boek echt vooruitgang en werk aan jullie doelen door regelmatig deel te nemen aan een lesroute bij jou in de buurt. De meeste lesroutes vinden maandelijks plaats.

Ontvang een alert bij les in jouw buurt

Direct aanmelden voor een kennismakingsles

les clickertraining positieve bekrachtiging paard gelderland overijssel utrechtTrain je paard met positieve bekrachtiging

Tijdens de les werken toe naar de dromen die jij hebt met je paard. Denk bijvoorbeeld aan het werken in vrijheid, balansoefeningen of het werken aan een gedragsprobleem. Hierbij vormen de oefeningen van clickertraining de basis voor duidelijke communicatie van jou naar je paard én andersom. Door de aandacht voor lichaamstaal, timing en vriendschap leer je je paard van een nieuwe kant kennen.

 

Ervaringen van anderen

fjord les clickertraining recensie
 

Margit Sas:
Ananja geeft op een hele prettige en toegankelijke manier les in force free trainen van paarden. Zowel mijn merrie als haar zoon train ik aan de hand van de lessen van Ananja en het is zo mooi om te zien wat dit met je paarden doet. Trainen in vrijheid en met keuzevrijheid voor het paard.

Mijn merrie had wat gedragsproblemen mbt voernijd en spanning die ze moeilijk los kon laten. Inmiddels train ik haar volledig los ( zonder halster of hoofdstel) en kan ze haar spanning laten afvloeien ipv het ( onbedoeld) op mij af te reageren. Haar zoon is inmiddels bijna 7 mnd en loopt op cue mee, geen touw of halster nodig. Zo ook met voetjes geven, hij vindt het helemaal geweldig om te mogen trainen.

Zodra ik aankom met het trainingsmateriaal staan ze te dringen wie eerst mag ( en dat terwijl ze heerlijk 24/7 buiten lopen en alle vrijheid hebben). Dat zegt wel wat over hoe de paarden deze manier van trainen ervaren!

Wil je echt SAMEN met je paard werken, met respect voor elkaar en beiden plezier erin hebben dan is force free trainen ook voor jullie dé manier van trainen en kan Ananja jullie hierin begeleiden en het leren!

review les grondwerk shetlandpony
 

Karlijn Philipsen:
Ananja is een hele fijne en rustige instructrice. Ze heeft ons geholpen met het trailer laden middels positieve bekrachtiging. Naast dat Ananja hele goede tips geeft, legt ze ook uit waarom bepaalde dingen goed zijn om in te zetten. Ik kan haar zeker aanraden!

Kosten

Heb je voor het eerst les? Je kunt dan voordelig ervaren hoe een les is met het kennismakingstarief van 50 euro (exclusief reiskosten). De reiskosten zijn door het aansluiten bij een van de lesroutes gegarandeerd laag (van 8 euro als je om de hoek zit tot 20 euro voor de andere kant van het land).

Ben je na onze kennismaking enthousiast geworden om meer te leren? Dan kun je  instromen in mijn lestraject ‘Vrolijk voeren in vrijheid’, waarin je niet alleen regelmatig les krijgt, maar ook daar tussen begeleid wordt om de beste personal trainer voor je paard te zijn. 
Met de basisversie van het lestraject ben je het voordeligste uit qua vervolglessen, á €79,- per les (inclusief reiskosten). Liever een keer een losse les om eens samen te sparren? Dit kost op de meeste lesroutes €81,- (inclusief reiskosten).

Lesroute planning

Ik geef in een groot deel van Nederland elke 4-6 weken les. Hier vallen de provincies Flevoland, Gelderland,  Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland. Ook in Noord-Holland kun je aansluiten bij een bestaande lesroute.

Woon je in Drenthe, Friesland, Groningen, Limburg of Zeeland? We kunnen dan samen een lesdag op afspraak plannen.

Je bent altijd welkom voor een kennismaking met mijn lessen, maar ook als vaste deelnemer aan een route. Wil je meedoen aan een lesdag, dan kun je hier je les boeken. In mijn agenda vind je een overzicht van komende lesdagen.Neem je deel aan een lesroute, dan neem ik gewoonlijk binnen 3 werkdagen contact met je op en bespreken we een lestijd. Deze tijd is onder voorbehoud, omdat ik ongeveer een week voor de lesdag een definitieve planning maakt. Je ontvangt dan een berichtje mocht ik met je willen overleggen over een wijziging in je lestijd.

 

Benodigdheden

Tijdens de les maken we gebruik van een clicker, beloningstas, voerbeloningen en een targetstick. Bij je eerste les mag je de spullen ook van mij lenen, deze zijn over te kopen. Op aanvraag kan ik ook grotere obstakels meenemen zoals een vrijheidsdressuurblok of wipwap, waar we mee aan de slag kunnen als je al meer gevorderd bent.

Vervolglessen