Over

Vrijheidsdressuur met een shetlandpony, op het blok

Waarom Effectief Trainen
Iedere ruiter heeft als doel zijn paard goed te trainen en als een twee-eenheid door het leven te gaan. Je hebt het hart op de juiste plaats en bent in staat geduldig te blijven. Steeds weer ga je op zoek naar wat het beste werkt voor jouw paard. Die reis begint bij de manier waarop je je paard houdt. Er moet eerst voldaan worden aan zijn basisbehoeftes, zoals toegang tot ruwvoer en andere paarden om zich heen, om daarna met succes aan de slag te kunnen gaan met de training. Om een paard succesvol te kunnen trainen, is verstand van de manier waarop een paard leert en het kunnen toepassen daarvan onmisbaar. Het zijn van een goede ruiter of paardeneigenaar is niet makkelijk!

 

Met Effectief Trainen wil ik je helpen om zo’n trainer voor je paard te zijn. Ik vind niets mooier dan het zien van een gelukkig paard waarvan ook de eigenaar een lach op zijn gezicht heeft! Samen gaan we kijken hoe jouw paard effectiever getraind kan worden. Of het nu je doel is om vrijheidsdressuur te doen, ontspannen te kunnen buitenrijden of spectaculaire grondwerk oefeningen te doen, alles is mogelijk. Ik werk met behulp van clickertraining, een wetenschappelijk onderbouwde methode, waarmee paarden op een positieve en geweldloze manier getraind worden en ook uitgedaagd om zelf na te denken over wat er van ze verwacht wordt.

Het gezicht achter Effectief Trainen
Ik ben Ananja, 26 jaar, en heb een grote passie voor paarden en de wereld een stukje beter maken. Ik wordt blij van creativiteit en mensen en paarden die zichzelf kunnen zijn. Toen ik op mijn 11e mijn shetlandpony Swa kreeg, begon mijn zoektocht naar hoe ik mijn pony wil trainen. Daarbij ontdekte ik ook steeds meer over andere aspecten van het houden van paarden, zoals huisvesting, gedrag en gezondheid. Veel van wat ik als beginnende ruiter geleerd had, bleek ook op een hele andere en betere manier te kunnen! Om deze informatie ook zelf te kunnen doorgeven, besloot ik Equine, Leisure and Sports te gaan studeren aan Hogeschool van Hall Larenstein en vervolgens de master Dierwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. Ik vind het fascinerend hoeveel er te ontdekken valt over paarden en paardentraining en specialiseer me daarom nu met Effectief Trainen in het trainen van paarden met behulp van clickertraining.

Mijn ervaring

2017
Seminar: A Rich Life for Horses door Deurinck Paardengedrag & Welzijn

2016
Master Animal Sciences met specialisatie in Animal Health & Behaviour aan Wageningen University
2,5 maand interne stage bij horse agility- en clicker trainster Nina Steigerwald in Duitsland
‘Praktische Weiterbildung für Trainer’ Modul 2 op Hof Steigerwald in Duitsland

2015
Clickerminded label 1 bij I Train My Horse’s Brain

2014
Bachelor Equine Leisure & Sports aan Hogeschool Van Hall Larenstein
Clickerskilled label 1 bij I Train My Horse’s Brain

2011
3 maanden stage bij instructeur in Academische Rijkunst Marion Alblas

2004
Koetsiersbewijs enkelspan