clickertraining grondwerk open dag

 

De ‘Cake and learn’ inspiratieavond is een gezellig en kleinschalig evenement met open trainingen. Hier leer je op een vrijblijvende manier meer over de verschillende aspecten van clickertraining. Bezoek de locatie van Effectief Trainen en maak kennis met mijn trainingsmethode. Natuurlijk krijg je ook de kans om mijn clickerpony Swa en zijn maatjes te ontmoeten!

 

clickertraining leren met paard

Wat ga ik leren tijdens de ‘Cake and learn’?

Tijdens deze inspiratieavond kom je er achter:

  • Wat de belangrijkste basisoefeningen van clickertraining zijn
  • Hoe je hiermee begint, maar ook hoe ze er uit zien met een ervaren pony
  • Hoe je voorkomt dat je steeds voor hetzelfde blijft belonen
  • Hoe het is om les van Ananja te krijgen

De ‘Cake and learn’ is dus zowel leuk wanneer je wilt kijken of clickertraining iets voor jou en je paard is, maar ook als je al even bezig bent en nieuwe inspiratie wilt opdoen. Het is ook een fijn moment om gelijkgestemden rondom paardvriendelijke training te ontmoeten.

Tof, daar wil ik bij zijn!

 
Voor wie is deze dag geschikt?

Ben jij benieuwd naar clickertraining of er pas mee begonnen? Dan ga je tijdens deze avond een goed beeld krijgen van hoe je kunt trainen met voerbeloningen. Wordt je paard nog overenthousiast van beloningen? Dan zul je inzicht krijgen in hoe je zo traint dat je paard elke uitdaging die jij hem geeft blij en ontspannen tegemoet treedt. Ben je al een tijdje bezig, dan zul je goed kunnen zien waar voor jou en je paard nog werk aan de basis is.

De avond is iets minder geschikt voor (jonge) kinderen, omdat we het zullen hebben over hoe paarden leren en dat is iets wat soms om wat meer concentratie en denkwerk vraagt. Maar ben jij helemaal paardengek en vind je grondwerk fantastisch, dan zul je ook genieten van het meekijken met de trainingen. Bovendien is het laatste onderdeel van de avond een interactieve quiz waarbij je ook kans maakt om een mooie prijs te winnen!

ananja paardenwipwap sprong

Wie komen er aan bod tijdens de lessen?

Deze ‘Cake and learn’ wordt door mij, Ananja Jorritsma-Stehouwer, georganiseerd ter gelegenheid van de 26e verjaardag van mijn shetlandpony Swa! Ik ben dierwetenschapper en gedragstherapeut voor paarden. 15 jaar begon ik te clickertrainen met mijn Swa omdat ik zocht naar een plezierige maar vooral paardvriendelijke manier om met hem samen te werken. Doordat we zo een mooie band ontwikkelden, groeide bij mij het verlangen om anderen hier ook mee te helpen.

Daarom richtte ik in 2017 Effectief Trainen op. Onder deze naam leer ik mensen om met plezier en een snufje leertheorie je paard te trainen. Tijdens de ‘Cake and learn’ zal ik met Swa laten zien hoe een clickertraining sessie in zijn werk gaat en wat je met deze methode kunt bereiken. Aan de openbare les zal een van de andere pony’s die op het terrein van Effectief Trainen woont deelnemen, samen met zijn eigenaar.

les positieve bekrachtiging clickertraining

Programma

De ‘Cake and learn’ vind plaats op woensdagavond 8 mei. Tijdens deze avond duiken we samen in het leggen van een goede basis met clickertraining.

19:30 Inloop met koffie, thee én natuurlijk taart om Swa’s verjaardag te vieren
20:00 Kijk mee met de training met Ananja & Swa
20:30 Openbare les clickertraining door Ananja
21:00 Quiz – weet jij hoe je paard leert?
21:30 Afronding

Opgaveformulier Inspiratieavond

Waar wordt de inspiratiemiddag gehouden?

Je vind ons in Bennekom in midden-Nederland. Mijn locatie ligt op enkele minuten van de A12 en is dus goed aan te rijden. Op de mini paddock paradise in het landelijke buitengebied van Bennekom ben je van harte welkom!

 
Wat zijn de kosten?

Voor slechts 23 euro heb je een leerrijke én gezellige avond. Je kunt je opgeven t/m vrijdag 26 april. Let op: er zijn slechts 15 tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang met je opgave.

Ik meld me aan

Meer informatie?

Heb je vragen over deze dag? Stuur mij dan een mailtje. Wil je je opgeven, klik dan op de knop hierboven naar het opgave formulier.