clickertraining open dag

 

De ‘Cake and learn’ inspiratiemiddag is een gezellig en kleinschalig evenement met open trainingen. Hier leer je op een vrijblijvende manier meer over de verschillende aspecten van clickertraining. Bezoek de locatie van Effectief Trainen en maak kennis met mijn trainingsmethode. Natuurlijk krijg je ook de kans om mijn clickerpony Swa en zijn maatjes te ontmoeten!

clickertraining leren met paard

Wat ga ik leren tijdens de inspiratiemiddag?

Tijdens deze inspiratiemiddag kom je er achter:

  • Wat de belangrijkste basisoefeningen van clickertraining zijn
  • Hoe je hiermee begint, maar ook hoe ze er uit zien met een ervaren pony
  • Hoe je voorkomt dat je steeds voor hetzelfde blijft belonen
  • Hoe het is om les van Ananja te krijgen

De inspiratieavond is dus zowel leuk wanneer je wilt kijken of clickertraining iets voor jou en je paard is, maar ook als je al even bezig bent en meer kennis wilt opdoen. Het is ook een fijn moment om gelijkgestemden rondom paardvriendelijke training te ontmoeten.

Direct op de wachtlijst + een toffe aanbieding voor dit evenement ontvangen? Ga dan hier heen.

Voor wie is deze dag geschikt?

Ben jij benieuwd naar clickertraining of er pas mee begonnen? Dan ga je tijdens deze avond een goed beeld krijgen van hoe je kunt trainen met voerbeloningen. Wordt je paard nog overenthousiast van beloningen? Dan zul je inzicht krijgen in hoe je zo traint dat je paard elke uitdaging die jij hem geeft blij en ontspannen tegemoet treedt. Ben je al een tijdje bezig, dan zul je goed kunnen zien waar voor jou en je paard nog werk aan de basis is.

De avond is iets minder geschikt voor (jonge) kinderen, omdat we het zullen hebben over hoe paarden leren en dat is iets wat soms om wat meer concentratie en denkwerk vraagt. Maar ben jij helemaal paardengek en vind je grondwerk fantastisch, dan zul je ook genieten van het meekijken met de trainingen. Bovendien is het laatste onderdeel van de avond een interactieve quiz waarbij je ook kans maakt om een mooie prijs te winnen!

ananja paardenwipwap sprong

Wie komen er aan bod tijdens dit evenement?

Deze inspiratiemiddag wordt door mij, Ananja Jorritsma-Stehouwer, georganiseerd ter gelegenheid van de 26e verjaardag van mijn shetlandpony Swa! Ik ben dierwetenschapper en gedragstherapeut voor paarden. 15 jaar begon ik te clickertrainen met mijn Swa omdat ik zocht naar een plezierige maar vooral paardvriendelijke manier om met hem samen te werken. Doordat we zo een mooie band ontwikkelden, groeide bij mij het verlangen om anderen hier ook mee te helpen.

Daarom richtte ik in 2017 Effectief Trainen op. Onder deze naam leer ik mensen om met plezier en een snufje leertheorie je paard te trainen. Tijdens de inspiratiemiddag zal ik met Swa laten zien hoe een clickertraining sessie in zijn werk gaat en wat je met deze methode kunt bereiken. Aan de openbare les zal een van de andere pony’s die op het terrein van Effectief Trainen woont deelnemen, samen met zijn eigenaar.

les positieve bekrachtiging clickertraining

Programma

De ‘Cake and learn’ inspiratiemiddag vind plaats op zaterdag 3 mei 2025.

Tijdens deze middag duiken we samen in het leggen van een goede basis met clickertraining.

13:30 Inloop met koffie, thee én natuurlijk taart om Swa’s verjaardag te vieren
14:00 Kijk mee met de training met Ananja & Swa
14:45 Openbare les clickertraining door Ananja
15:30 Quiz – weet jij hoe je paard leert? (Met leuke prijzen!)
16:15 Afsluitende vragenronde & tijd om rond te kijken op de mini paddock paradise

Waar wordt de inspiratiemiddag gehouden?

Je vind ons in Bennekom in midden-Nederland. Mijn locatie ligt op enkele minuten van de A12 en is dus goed aan te rijden. Op de mini paddock paradise in het landelijke buitengebied van Bennekom ben je van harte welkom!

Wat zijn de kosten?

Voor slechts 23 euro heb je een leerrijke én gezellige middag. Aanmelden kan vanaf begin 2025. Kun je niet wachten, zet jezelf dan hieronder op de wachtlijst zodat je op de hoogte blijft.

Dit is wat deelnemers van de vorige editie over de inspiratiemiddag zeggen

Ananja verzorgde een superleuke kennismaking met clickertraining. Het gaf een goed beeld van de mogelijkheden en was ook nog gezellig op een mooie locatie.
Jetske

Wilde graag meer weten hoe clickertraining bij paarden werkte en dit gaf mooie inzichten. Een leuk en interessant verhaal met super veel mogelijkheden!
Iris

Het was erg interessant om te zien wat te bereiken is met clickertrainen en mooi om ook te zien en te horen hoe je kan starten.
Nikki

Meer informatie?

Heb je vragen over deze dag? Stuur mij dan een mailtje. Wil je je opgeven, zet jezelf dan op de wachtlijst.