Workshop stimulus controle

We kennen allemaal wel een pony die heel enthousiast zijn voorbeen in de lucht begint te steken zodra je met voerbeloningen aankomt.

Ben jij enthousiast over clickertraining en wil je hiermee verder? Dan is wat kennis van stimulus controle, oftewel wanneer je paard een oefening juist wel of juist niet moet doen, onmisbaar! Een voorbeen in de lucht lijkt gewoon heel irritant gedrag, maar is eigenlijk een voorbeeld van een oefening die niet op het juiste signaal staat. De pony heeft geleerd dat een been in de lucht steken altijd iets oplevert, terwijl de eigenaar misschien alleen bedoelde dat hij dit doet wanneer hij ‘hoog’ zegt.

 

Beter samenwerken met je paardTijdens deze workshopdag leer je:

  • Hoe je vanaf het begin van jullie clickerreis zo start dat je je paard helpt geen ongewenste oefeningen aan te bieden
  • Hoe je een signaal (cue) aan een oefening toevoegt
  • Hoe je er aan werkt dat je paard een oefening alleen doet op het door jou gewenste signaal

Ik wil op de wachtlijst

Ik doe mee

 

Bij een workshop ga je onder begeleiding van Ananja aan de slag met verschillende werkvormen. We beginnen met theorie, waarna je samen met de andere aanwezigen met elkaar techniekoefeningen doet. Lachen gegarandeerd! Hierna zie je hoe de oefeningen in de praktijk werken en ga je zelf met een van de pony’s aan de slag.

Deze workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De locatie is in Bennekom (midden-Nederland) op mijn sfeervolle mini paddock paradise waar paardenwelzijn hoog in het vaandel staat. We werken in een klein groepje van maximaal vijf andere enthousiaste clickertrainers. Zo leer je niet alleen veel, maar is er ook alle ruimte om je vragen te stellen en kun je elkaar leren kennen.

Voor deze dag hoef je geen eigen paard mee te nemen, je werkt met mijn pony Swa of een van de andere pony’s die Effectief Trainen mag inzetten. Als je het leuk vind, behoort een eigen paard meebrengen wel tot de mogelijkheden. De kosten zijn 100 euro, dit is inclusief lunch.

De eerstvolgende keer dat deze workshop gehouden wordt, is op zaterdag 8 juni 2024.

Hou me op de hoogte

Count me in