Videobegeleiding

Het liefst geeft Effectief Trainen les op locatie om jou en je paard goed te leren kennen en ter plekke te helpen. Bovendien is het erg gezellig 😉

Les online of op locatie

Maar soms kan het een tijdje duren voor ik weer bij je in de buurt kom en wil je toch graag intensieve begeleiding. Gelukkig hoef je dan niet te wachten! Met een videoles kun je tussentijds vooruitgang boeken.

Bij een videoles begeleid ik je op afstand. Deze online les is een combinatie van het doorspreken van de training en een stap-voor-stap verslag waardoor je precies weet wat de volgende stap is die jij kunt zetten in de training van je paard. Van te voren bekijk ik een filmpje van jullie training en dit bespreken we tijdens het videobellen. Achteraf krijg je een duidelijk verslag met de tips die je nodig hebt om verder te kunnen.

 

Dit krijg je in een videoles:

 • Coachingsgesprek van 30 minuten
 • Overzichtelijk verslag van mijn analyse
 • Stap-voor-stap plan voor jullie training

Vraag een gratis introductiesessie aan Boek jouw videoles

Doordat je tijdens een videoles nog eens de tijd hebt rustig terug te kijken naar je training, zie je de oefeningen vanuit een ander perspectief. Ik kan precies voor je uitlichten wat dat juiste moment was van de buiging en wanneer je een nieuwe stap kunt zetten bij het trailerladen!
Dit is ook de ervaring van Monique:

Ananja is heel kundig en kijkt super gedetailleerd naar je filmpje. Hierdoor haalt ze uit een fragment van een paar minuten ontzettend veel informatie, en op basis daarvan krijg je hele goede tips waar je echt mee verder kunt. Ik had een filmpje ingestuurd van één oefening (de buiging), en ik heb feedback gekregen op alle aspecten: het lichaamsgebruik van Destiny, mijn timing in het clicken en belonen, de plek waar ik sta, hoe ik mijn eigen lijf gebruik. Heel fijn, hier kan ik echt mee verder!

Wat ook fijn is, is dat Ananja echt super aardig en positief is. Het is best spannend om een filmpje van jezelf ter beoordeling te laten zien aan iemand anders, maar voor mij voelde het bij Ananja echt veilig. Ze kijkt echt naar wat er al goed gaat en hoe je daar nog meer mee kan doen.

Zo werkt videocoaching:

Online les in positieve bekrachtiging bij Effectief Trainen

Videobegeleiding is te boeken op een door jou gepland tijdstip. Je filmt van te voren een video van de training met je paard en stuurt die naar mij toe. Samen spreken we tijdens een videobelgesprek door waar jullie mee bezig zijn, zodat je weet hoe je de komende trainingssessies het beste verder kunt werken. Na de sessie ontvang je het verslag en stap-voor-stap plan in je inbox.

Het inplannen van een sessie gaat heel makkelijk. Zo werkt het:

 1. Maak een video van jullie training (max. 10 minuten)
  Hoe film ik mezelf?
  Voor het filmen van je training heb je een smartphone met camera of een normale (video)camera nodig. Zorg ervoor dat je je camera op een veilige plek stevig neerzet, of gebruik een statief/tripod. Een simpel smartphone statief kun je ook zelf van karton maken, klik bijvoorbeeld hier voor een uitleg. Het is handig je camera voor je je paard gaat halen klaar te zetten, zodat je aan het begin van je training alleen de knop nog hoeft in te drukken. Controleer of het camerabeeld in elk geval een deel van de plek waar je met je paard gaat trainen filmt. Je kunt ook een proeffilmpje maken waarbij je zelf door het beeld loopt om te zien of jij en je paard in het beeld zullen passen.
  Wat kan ik filmen?
  · Wil je beginnen met het werken met positieve bekrachtiging? Je eerste les zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je kunt beginnen. Je hoeft dus nog geen filmpje aan te leveren. Als je wel filmpjes hebt van de omgang met je paard of andere soort training die jullie doen, dan mag je die sturen zodat ik jullie kan leren kennen.
  · Wil je graag aan de band met je paard werken door middel van grondwerk, vrijheidsdressuur, horse agility of nog iets anders? Film dan één tot drie verschillende oefeningen waar jullie aan werken.
  · Wil je werken aan een probleem in de omgang met je paard, zoals trailerladen? Film dan hoe het op dit moment met jullie gaat, tijdens bijvoorbeeld het zetten van je paard op de trailer. Let op: ben je in een situatie waarin je paard in paniek raakt of gedrag vertoont wat gevaarlijk is voor jou, of ben je angstig in deze situatie, dan raad ik je niet aan te filmen. In plaats daarvan zal ik de situatie uitgebreid met je bespreken en waar nodig wachten we tot je op locatie begeleiding van mij kunt krijgen.
 2. Upload de video, bijvoorbeeld op Youtube.
  Hoe hou ik mijn video privé?
  Bij het uploaden op Youtube kun je je video op verborgen instellen. De video is dan alleen te bekijken door jezelf en degenen die de link hebben. Wanneer je de link van de video naar mij stuurt, kan ik je video dus bekijken zonder dat hij openbaar is. Een andere optie is om je video via Wetransfer naar mij te mailen.
 3. Maak een afspraak
 4. Je ontvangt een berichtje van mij met alle informatie die je nodig hebt en een betaalverzoekje
 5. Na betaling van de sessie staat de afspraak officieel
 6. Ga op de afgesproken tijd naar de toegestuurde link

Boek hier jouw videoles Hulp bij het maken van je video

Tarieven

Losse sessie €35,-
Pakket 1: 4 sessies in een maand €99,-
Pakket 2: 2 sessies in een maand €55,-

Wil je een sessie annuleren? Dit kan tot 48 uur van te voren, daarna krijg je 50% het betaalde bedrag terug. Is de sessie onderdeel van een pakket, dan mag je de betreffende sessie altijd opnieuw plannen binnen de maand waarin je pakket loopt.