clickertraining basis open dag

 

Deze inspiratiemiddag is een gezellig evenement met open trainingen waar je meer leert over de verschillende aspecten van clickertraining. Bezoek de locatie van Effectief Trainen en maak kennis met mijn trainingsmethode. Natuurlijk krijg je ook de kans om mijn clickerpony Swa en zijn maatjes te ontmoeten!

 

clickertraining leren met paard

Wat ga ik leren tijdens deze middag?

Tijdens de inspiratiemiddag kom je er achter:

  • Wat de belangrijkste basisoefeningen van clickertraining zijn
  • Hoe je hiermee begint, maar ook hoe ze er uit zien met een ervaren pony
  • Welke vaardigheden jij kunt ontwikkelen om een betere trainer te zijn voor jouw paard
  • Hoe het is om les van Ananja te krijgen

De middag is dus zowel leuk wanneer je wilt kijken of clickertraining iets voor jou en je paard is, maar ook als je al even bezig bent en nieuwe inspiratie wilt opdoen.

Tof, daar wil ik bij zijn!

 
Voor wie is deze dag geschikt?

Ben jij benieuwd naar clickertraining of pas begonnen? Dan ga je tijdens deze middag veel leuke voorbeelden zien van clickertraining in de praktijk. Ben je al een tijdje bezig, dan zul je inzicht krijgen in waar voor jou en je paard nog werk aan de basis is.

De middag is iets minder geschikt voor (jonge) kinderen, omdat we het zullen hebben over hoe paarden leren en dat soms om wat meer concentratie en denkwerk vraagt. Maar ben jij helemaal paardengek en vind je grondwerk fantastisch, dan zul je ook genieten van het meekijken met de trainingen. Bovendien mag je je uitleven op mijn behendigheidsparcours!

ananja paardenwipwap sprong

Wie komen er aan bod tijdens de lessen?

Tijdens deze middag worden de lessen door mij, Ananja Jorritsma-Stehouwer, gegeven. Ik ben dierwetenschapper en gedragstherapeut voor paarden. 15 jaar begon ik te clickertrainen met mijn shetlandpony Swa omdat ik zocht naar een plezierige maar vooral paardvriendelijke manier om met hem samen te werken. Doordat we zo een mooie band ontwikkelden, groeide bij mij het verlangen om anderen hier ook mee te helpen.

Daarom richtte ik in 2017 Effectief Trainen op. Onder deze naam leer ik mensen om met plezier en een snufje leertheorie je paard te trainen. Ook help ik paarden met angst voor de bekapper of dierenarts om weer ontspannen de behandeling te ondergaan.

les positieve bekrachtiging clickertraining

Aan de lessen zullen verschillende pony’s die op het terrein van Effectief Trainen wonen deelnemen, samen met hun eigenaar. Maar ook jij maakt kans om samen met Swa te trainen! Onder alle verkochte tickets verloot ik namelijk één deelname aan de horse agility training met Swa tijdens de inspiratiemiddag. Je mag samen met Swa het parcours door en wie weet krijg je hem wel zo enthousiast dat hij in galop de hindernissen neemt!

Programma

De inspiratiemiddag vind plaats op woensdag 3 mei. Tijdens deze middag duiken we samen in het leggen van een goede basis met clickertraining.

15:30 Inloop met koffie en thee
16:00 Openbare les met als thema ‘Ontspanning in het werken met voerbeloning
16:30 Openbare les met als thema ‘Stimulus controle, oftewel: hoe zorg je ervoor dat je paard de oefening alleen doet wanneer jij er om vraagt?’
17:00 Horse agility training met Swa
17:30 Clickertraining Q&A
18:00 Test je trainersvaardigheden in het horse agility parcours
18:30 Einde

Opgaveformulier Inspiratiemiddag

Waar wordt de inspiratiemiddag gehouden?

Je vind ons in Bennekom in midden-Nederland. Mijn locatie ligt op enkele minuten van de A12 en is dus goed aan te rijden. Op de mini paddock paradise in het landelijke buitengebied van Bennekom ben je van harte welkom!

 
Wat zijn de kosten?

Voor slechts 23 euro heb je een leerrijke én gezellige middag. Je kunt je opgeven t/m vrijdag 28 april. Let op: er zijn slechts 25 tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Ik meld me aan

Meer informatie?

Heb je vragen over deze dag? Stuur mij dan een mailtje. Wil je je opgeven, klik dan op de knop hierboven naar het opgave formulier.