Clinic Balans & Proprioceptie

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Effectief Trainen de clinic “Balans en proprioceptie voor paarden”. Een unieke clinic waarin met behulp van obstakels wordt gewerkt aan de balans/coördinatie en heel veel meer van je paard!

Direct aanmelden voor deze clinic

Bekijk de flyer

Neem deel aan het Facebook event

clinic paard grondwerk balans proprioceptie positieve bekrachtiging
 
Wat kun je verwachten?

Het wordt een gevarieerde dagclinic. Theorie, praktijk en het schrijven van trainingsplannen zullen elkaar afwisselen. Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende trainingsniveau’s zodat zowel beginners als gevorderden een uitdagende dag te wachten staat. Het programma start om 10.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur) en het einde is om 17.00 uur.

paard grondwerk training balans positieve bekrachtiging
Welke obstakels zijn er?

Tweebeenswip, twee vierbeenswippen in verschillende afmetingen, tweepaardswip, stepper, balanskussens, labyrint, balansbord en evenwichtsbalk (voor deze laatste 2 geldt een maximum gewicht van 600 kilo).

balans ruiter paard
 
Waarom onze voorkeur voor wippen en obstakels?

Het is een speelse manier voor paarden om spieren op te bouwen. Afwisseling in training van de rompstabiliteit , opbouw van vertrouwen en het is ontzettend leuk om te doen voor zowel paard als mens.

Voor wie is deze dag geschikt?

Om deel te kunnen nemen, dient je paard 5 seconden rustig naast je stil te kunnen staan in vrijheid, wat je met clickertraining aangeleerd hebt. Daarbij moet je paard fysiek in orde zijn. Uiteraard hoe meer gedragingen je paard kent, des te meer haal je uit deze dag. Weet je niet zeker wat we bedoelen? Stuur dan voor de zekerheid een video naar Effectief Trainen en kijken wij even met je mee.

Wie geven er les?

De clinic wordt gegeven door 3 instructeurs:

 

Janneke Koekhoven is trainer in positieve bekrachtiging ‘Cognitieve Gymnastiek’ en eigenaar van Janneke Koekhoven Modern & eerlijk leren.Ananja is dierwetenschapper, clickertrainer, gedragstherapeut in opleiding en eigenaar van Effectief Trainen.  Carolien Hendriksen-Aleven is instructeur clickertraining. Gezamenlijk vormen zij een team dat garant staat voor leren met plezier voor paarden en hun eigenaren.

 
Waar wordt de clinic gehouden?

De clinic wordt gehouden bij Curly horse fokkerij In het Veld in Bennekom.

pony balans evenwichtsbalk vrijheid liberty grondwerk
Wat zijn de kosten?

Deelnemers met paard: 140 euro (max. 12 deelnemers)
Er zijn mogelijkheden om je paard gedurende de dag te stallen tegen meerprijs (zie opgaveformulier). Op het terrein mag je een paddock uit zetten, hier zijn geen extra kosten aan verbonden maar je dient wel zelf prikpaaltjes en draad mee te nemen.
Deelnemers met leenpaard van Effectief Trainen: 165 euro
Deelnemers zonder paard: 90 euro (max. 6 deelnemers) Nog 2 plekken beschikbaar

Alle prijzen zijn inclusief vegetarische lunch, koffie en thee en inclusief BTW.

Meer informatie?

Klik hier voor het Facebook evenement waar je alle nieuwtjes rondom de clinic vind of stel je vraag via mail of telefoon (06-21647320).

Opgaveformulier clinic ‘Balans & Proprioceptie’