Clinic Balans & Proprioceptie

De clinic “Balans en proprioceptie voor paarden” is een unieke clinic waarin met behulp van obstakels wordt gewerkt aan de balans/coördinatie en heel veel meer van je paard! Deze clinic kun je boeken op jouw locatie voor een dag balanspret voor ruiter en paard.

Direct aanmelden voor deze clinic

clinic paard grondwerk balans proprioceptie positieve bekrachtiging


Wat kun je verwachten?

Dit is een gevarieerde dagclinic waarin je leert hoe je je paard met positieve bekrachtiging kunt laten trainen op obstakels. Theorie, praktijk en het schrijven van trainingsplannen wisselen elkaar af. Er is extra aandacht voor de verschillende trainingsniveau’s zodat zowel beginners als gevorderden een uitdagende dag te wachten staat.

paard grondwerk training balans positieve bekrachtiging
Welke obstakels zijn er?

Tweebeenswip, twee vierbeenswippen in verschillende afmetingen, tweepaardswip, stepper, balanskussens, labyrint, balansbord en evenwichtsbalk (voor deze laatste 2 geldt een maximum gewicht van 600 kilo).

balans ruiter paard
 
Waarom onze voorkeur voor wippen en obstakels?

Het is een speelse manier voor paarden om spieren op te bouwen. Afwisseling in training van de rompstabiliteit , opbouw van vertrouwen en het is ontzettend leuk om te doen voor zowel paard als mens.

Voor wie is deze dag geschikt?

Om deel te kunnen nemen, dient je paard 5 seconden rustig naast je stil te kunnen staan in vrijheid, wat je met clickertraining aangeleerd hebt. Daarbij moet je paard fysiek in orde zijn. Uiteraard hoe meer gedragingen je paard kent, des te meer haal je uit deze dag. Weet je niet zeker wat we bedoelen? Stuur dan voor de zekerheid een video naar Effectief Trainen en dan kijken wij even met je mee.

Wie geven er les?

De clinic wordt gegeven door de volgende instructeurs:

 

Janneke Koekhoven is trainer in positieve bekrachtiging ‘Cognitieve Gymnastiek’ en eigenaar van Janneke Koekhoven Modern & eerlijk leren. Ananja Stehouwer is dierwetenschapper, clickertrainer, gedragstherapeut in opleiding en eigenaar van Effectief Trainen.  Carolien Hendriksen-Aleven is instructeur clickertraining. Gezamenlijk vormen zij een team dat garant staat voor leren met plezier voor paarden en hun eigenaren.

 
Waar wordt de clinic gehouden?

We komen bij jou op locatie in Nederland of België. Is dat geen optie, dan hebben we ook de mooie locatie van Curly horse fokkerij In het Veld in Bennekom beschikbaar, waar je met je eigen paard naar toe kunt komen.

pony balans evenwichtsbalk vrijheid liberty grondwerk
Wat zijn de kosten?

Je betaald één vaste prijs (excl. reiskosten) voor de clinicdag. Als organisator bepaal je zo zelf hoeveel mensen en paarden je deel wilt laten nemen en hoeveel deelnemers betalen. Wij nemen alle materialen mee voor een geslaagde dag – jij hebt een locatie en draagt zorg voor de deelnemers en paarden.

Meer informatie?

We zijn enthousiast om met jou een heerlijke dag voor mens en paard te organiseren! Bespreek de mogelijkheden met ons via mail of telefoon (06-21647320). Wil je je opgeven, klik dan op de link hieronder naar het opgave formulier.

Opgaveformulier clinic ‘Balans & Proprioceptie’