Hippologic

Paardentrainster Sandra Poppema zal tijdens de Clickerconferentie een vanuit Canada een videolezing met live Q&A geven over enkele van de paarden die zij gerevalideerd heeft met behulp van clickertraining. Zo was er bijvoorbeeld Hudson, een paard met een schouderblessure die weer opnieuw moest leren lopen.  Bij de Canadese dierenbescherming heeft Sandra veel ervaring opgedaan in het werken met ex-renpaarden met gedragsproblemen. Doordat ze de paarden weer normaal gedrag aan kon leren, werden ze sneller geadopteerd.

Sandra heeft een bachelor in Diermanagement, is instructeur en coach en het gezicht achter Hippologic. Met Hipplogic geeft Sandra online ondersteuning aan ruiters om hen te helpen de dromen die ze met hun paard hebben uit te laten komen. Zelf maakt Sandra haar dromen waar met haar merrie Kyra. Kyra kwam als veulen direct uit een natuurgebied bij Sandra en Sandra heeft haar zelf volledig beleerd met clickertraining.

Tijdens haar presentatie ‘Een beter leven met clickertraining’ zal Sandra je laten zien:

  • Wat de kracht van de basisoefeningen van clickertraining is bij hertraining
  • Welke technieken ze heeft gebruikt om een paard opnieuw te leren lopen
  • Hoe je een paard door middel van training kunt helpen om niet in stereotiep gedrag te vervallen

Wil je er graag bij zijn om te horen wat Sandra te vertellen heeft, dan kun je tot 25 januari 2019 hier jouw ticket voor de Clickerconferentie kopen.