PFERGO

Yvonne Katzenberger & Dr. Ruth Katzenberger-Schmelcher van PFERGO

Oké, je wilt dus met je paard aan zijn lichamelijke problemen werken. Maar waar begin je? En hoe laat je hem op een manier bewegen die echt zin heeft? Daar weten Yvonne en Ruth van de Duitse academie PFERGO voor paarden ergotherapie alles van.

Yvonne Katzenberger is erkend ergotherapeut en gecertificeerd in het geven van paardrij- en leertherapie. Ze heeft haar eigen praktijk maar ook een bijzondere therapeutische paardenstal. Daar begeleidt ze mensen onder andere bij het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het aangaan van sociale contacten en herstel na ziekte.

Ruth Katzenberger-Schmelcher is assistent paardrijtherapie en clickertrainster voor paarden. Ze schrijft op de blog Team-Shettysport over alles rondom het trainen met pony’s.

Samen bieden Yvonne en Ruth cursussen in vrijheidsdressuur, grondwerk en horse agility aan. Ook hebben ze samen de PFERGO-Akademie opgericht waarmee ze de unieke opleiding tot ergotherapeut voor paarden aanbieden.

Tijdens het ochtendprogramma van de Clickerconferentie zullen ze een uitgebreide lezing geven met als onderdelen:

1. Ergotherapy for horses – that’s why body awareness is so important

2. Training and Rehabilitation with ergotherapy

Wil je meer weten over de visie van Yvonne en Ruth op het revalideren van paarden? Koop dan snel je ticket voor de Clickerconferentie!