Effectief Trainen op de Kinderdierendag

Op zaterdag 7 oktober was Effectief Trainen aanwezig op de Kinderdierendag van kinderboerderij De Oude Hofstede. Een gezellige dag die in het teken stond van plezier voor kinderen én dieren! Niet alleen waren Janine Nicolai en ik aanwezig om clickertraining voor paarden te promoten, maar waren er ook clickertrainers voor honden en konijnen aanwezig. Super!

’s Ochtends heb ik een demo clickertraining gegeven met de shetlandpony’s van de kinderboerderij, Wilma en Sophie. Dit was hun eerste kennismaking met clickertraining. De pony’s waren wat onder de indruk waren van de afgezette trainingsruimte dus het clickeren kon meteen toegepast worden om hen te laten zien dat het allemaal wel mee viel. Het interessante was dat pony Wilma, die bekend staat als wat terughoudender dan Sophie, het snelste doorhad wat de bedoeling was van de targetstick. De kinderen waren hierbij om de beurt enthousiaste assistentes!

’s Middags kwam ook Swa een kijkje nemen op de markt! Naast veel geknuffel hebben we ook wat van zijn trukendoos laten zien! Ik deed het kusje geven op commando en het apporteren voor met hem, waarna de kinderen een voor een dit ook konden doen. Swa bleek een enthousiaste charmeur te zijn! Uiteraard kon ik het als clickertrainster vervolgens niet laten om een rondje door de speeltuin te maken met mijn pony.

     

Eén gedachte over “Effectief Trainen op de Kinderdierendag

 • 10 oktober 2017 om 19:16
  Permalink

  Hallo Ananja.

  Wat leuk om te lezen!
  Het was een geslaagde dag!

  Bedankt!

  Geertje van kinderboerderij de oude hofstede.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.