Je training leuker maken, ook voor jezelf!

Voor paard én trainer moet de training belonend zijn!

Ik maak graag de training van mijn pony zo belonend mogelijk, maar hoe leuk maak ik het eigenlijk voor mezelf? Toen ik bij de nieuwsbrief van Sandra van Hippologic de ‘Track your Training Days’ kalender ontving, leek het me meteen leuk om dit te gaan uit proberen. Dit is dus geen gewone maandkalender, maar een waarin je per dag dat je je paard getraind hebt, jezelf kunt belonen door die dag af te vinken. Hoe leuk is dat?

Nou, best wel erg leuk en motiverend ontdekte ik! Normaal ben ik niet zo goed in dingen lang volhouden. Maar nadat ik de kalender van mei had geprint en aan de muur boven mijn bureau had gehangen, keek ik er al na elke training met mijn pony Swa naar uit om een mooi groen vinkje te plaatsen. Zo zag mijn kalender er aan het einde van de maand uit:

Ik leerde ook een paar dingen van het bekijken van mijn ingevulde trainingskalender:

  1. Dinsdag is mijn favoriete dag om te trainen! Daar ga ik goed gebruik van maken. Blijkbaar heb ik op dinsdag vaker tijd dan op andere dagen, dus kan ik ook wat bewuster nadenken over wat mijn trainingsdoelen zijn die dag en mijn trainingssessie extra goed voorbereiden.
  2. Meestal heb ik de dagen dat ik ‘alleen’ naar buiten ging en niet in de paddock aan horse agility of vrijheidsdressuur met mijn pony heb getraind niet afgevinkt. Maar eigenlijk ben ik toch altijd mijn pony aan het trainen, ook wanneer we een buitenrit maken? We zijn dan bijvoorbeeld veel bezig met op commando gras eten. Niet te streng tegen mezelf zijn, zoiets telt ook als een officiële trainingsdag!
  3. Mijn weekendpatroon: veel tijd, weinig getraind. Eén van de weekenden bracht ik bij mijn ouders door, goed excuus. Maar ik ga me voortaan wel voornemen om in elk geval op zaterdag een korte trainingssessie met Swa te doen. Hoe meer herhaling, hoe sneller onze vooruitgang zal zijn.

Mijn conclusie: na een maand voelt het als een sport om in juni nog meer vinkjes op mijn trainingskalender te laten verschijnen! Ik vind de trainingskalender van Hippologic een goed idee en wil er mee blijven werken. Als je uit wilt proberen of deze tool voor jou ook zou werken bij het regelmatig trainen van je paard, lees dan deze blog van Sandra van Hippologic waar je de uitleg van de kalender vind en een link om je in te schrijven voor haar nieuwsbrief waar je de ‘Track your Training Days’ kalender bij cadeau krijgt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.