De beste beloningstas

Als je bezig bent met clickertraining, is een goedebeloningstas voor clickertraining met je paard beloningstas onmisbaar! Hoe herken je jouw ideale beloningstas?

Een goede beloningstas:
.. is niét je jaszak, want dan is het lastiger voor je paard om buiten de training rustig te blijven rondom voerbeloning.
..is groot genoeg om een aantal flinke handen van de beloning waar je mee werkt in te stoppen. Wanneer je buiten gaat wandelen of met ruwvoer als beloning werkt, ga voor XL size!
.. heeft een harde opening, zodat je snel een beloning kunt pakken.
.. heeft het liefst meerdere vakjes, zodat je kunt wisselen van beloning zonder te moeten grabbelen.

Een paar van mijn favoriete beloningstassen op een rijtje:

Voor de beginner

Begin je net met clickertraining? Dan zou ik je een simpel heup/festivaltasje aanraden, zoals ik op de foto bij deze blog draag. Het is low budget en vaak heb je zo’n tasje zelfs al ergens rondslingeren. Maak ‘m op maat, stop je clicker in het achterste vakje, voer in het grote vak voor en ready to train! Nadeel: dit tasje is wel lastiger schoon te maken, dus het beste zorg je dat hij na de training helemaal leeg is. Ik zal je niet vertellen hoe vaak ik er al beschimmelde hooibrokjes uit heb gevist 😉

Voor de gevorderde

De Trainers Pouch is mijn favoriet bij het trainen van verschillende paarden en lesgeven. Deze beloningstas is makkelijk op maat te maken wanneer iemand anders hem om doet. Ook voor het trainen met geweekte hooibrok is het een fijne tas. Ik stop er zo hooibrok in en giet er wat water bij. Omdat het tasje van silicoon is, kan ik het erna ook weer makkelijk schoonmaken. Nooit meer losse hooisprietjes in de wasmachine na het wassen van je tasje, want wassen is niet nodig. De Trainers Pouch is wel wat kleiner, dus zou ik deze met name aanraden bij het trainen in de bak. Je kunt dan altijd even pauze nemen als je beloningen bij wilt vullen. Ook vind ik deze wat duur als je nog niet zeker weet hoe fanatiek je gaat trainen. Ben je al even bezig, dan is het een aanrader. In Nederland kun je deze tas onder andere bij Positief Paard kopen.

Voor de recreatieruiter

Als je veel wandelt met je paard, kan ik de extra grote heuptas van Spod International aanraden! Doordat deze tas meerdere vakken heeft, neem ik er verschillende soorten beloningen in mee. Het grote vak voor de beloningen die wat lager in waarde zijn, het kleinere vak voor de beloningen in moeilijkere situaties (hallo lekker gras!). In het netje aan de zijkant stop ik mijn clicker. Daarnaast kan ik mijn telefoon er nog in kwijt.

Terug naar artikelen